Diuqil

Bandet När jag gick på högstadiet var jag med i bandet Diuqil. Vi spelade thrash influerad death metal. Bandet bestod av mig (bas och sång), Fredrik (gitarr och sång) och Björn (trummor och sång). Vi spelade in en demo, Beyond all nightmares, och då fick Robert (sång) vara med. Egentligen var jag bara med för att Fredrik behövde en basist.

 

Replokalen låg i ett område (Kottmossen) där alla alkisar och knarkare bodde. En sommar kom ett gäng från Stockholm dit med sina stora knarkhundar. Jag var livrädd varje gång jag skulle cykla dit. Området figurerade dessutom flitigt i kvällspressen under namnet Sveriges Kristiania. Om jag inte minns fel blev någon skjuten i samband med en stöld.

 

De stora idolerna och inspirationskällorna var Morbid Angel, Death Angel, Xentrix, Black Sabbath, Candlemass och King Diamond. Dessutom minns jag Faith No More, Alice Cooper och Skid Row. Faktum är att jag fortfarande har kvar skivorna.

Beyond all nightmares

Demokassetten Beyond all nightmares spelades in 1991 i studion New Record och mixades sedan av Jörgen.

Klicka på respektive låttitel nedan för att lyssna. Vill du lyssna på alla låtar efter varandra ska du klicka här.

 

Frys
A

B

 

Alla sånger skrevs av Diuqil och är skyddade enligt lagen om upphovsrätt.

 

Tyvärr har jag inte längre kvar texterna eller ackorden, så jag har ingen aning om vad vi sjunger eller spelar. Men jag kommer ihåg att jag är skyldig till texten på Deathtrap Dungeon och Mental Hangover.